Interieurontwerp luxe familiehuis

Interieurontwerp luxe familiehuis

Interieurontwerp nieuwbouwwoning.

Klaasontwerpen werd benaderd om een interieurontwerp te creëren voor deze nieuwbouwwoning, waarbij de wensen en het karakter van de bewoners centraal stonden. Het ontwerp houdt rekening met de architectuur van het huis en versterkt deze.

Bij binnenkomst valt meteen het grote, lichte atrium op, waar de moderne trap als een kunstwerk fungeert. Tijdens het ontwerpproces is besloten een daklicht te plaatsen om de ruimte te vullen met natuurlijk licht. De trap is op maat gemaakt en speciaal voor deze woning vervaardigd door Steellife. Vanuit de entreehal biedt de stalen trap toegang tot de eerste verdieping.

Via de ruime gang zijn verschillende ruimtes toegankelijk door deuren die naadloos in de wanden verdwijnen. De luxe hoofdslaapkamer met badkamer en suite biedt uitzicht op de patio van de woning, waardoor de natuur naar binnen komt. Aan het einde van de gang bevinden zich de woonkamer en keuken, die van elkaar gescheiden kunnen worden door glazen schuifdeuren.

De grote woonkamer is zo ingericht dat hij ondanks zijn omvang gezellig en warm aanvoelt. Verschillende zones, zoals een zithoek met royale meubelen, eethoek en een leeshoek, zorgen voor een gelaagde en comfortabele indeling. Een speciaal ontworpen wand, bekleed met akoestisch materiaal en voorzien van hangende glazen vitrinekasten voor kunst, verbetert zowel de akoestiek als de geborgenheid van de ruimte.

Kleurenpalet en verlichting in de woning

Het kleurenpalet in de woning is sereen en straalt luxe uit. De combinatie van materialen zoals marmer, hout en glas zorgt voor een harmonieuze en royale uitstraling. Donkere meubelstukken contrasteren prachtig met de lichtere tinten, waardoor ze extra opvallen. De woning is rijk aan op maat gemaakte details, zoals ingebouwde kasten en speciaal ontworpen meubels, die een persoonlijke touch geven.

Verlichting was een essentieel onderdeel van het ontwerp. Goede verlichting zorgt ervoor dat de ruimten mooier uitkomen en de bewoners zich goed kunnen oriënteren in de woning. Kunst speelt ook een belangrijke rol; deze objecten moeten goed worden uitgelicht. De ruime gang is een mooi voorbeeld; de ultra kleine spots van Delta Light maken het mogelijk kunstwerken goed uit te lichten en leiden de bewoners automatisch naar de woonkamer.

Realisatie van dit interieurontwerp

Bij de realisatie van dit prachtige interieurontwerp is nauw samengewerkt met verschillende gespecialiseerde partijen. Steellife speelde een cruciale rol bij het vervaardigen van de maatwerk trap en de stalen deuren. De moderne leefkeuken is geleverd door Bulthaup Haarlem. Andere leveranciers zoals Noort Interieur, Sjartec, Homma, KNE+ en Dam tuinen leverden hoogwaardige materialen, meubels, sanitair en vakmanschap om de visie van Klaasontwerpen te verwezenlijken. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een huis dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook praktisch en comfortabel voor dagelijks gebruik.

  • Date : 4 juni 2024