Indrukwekkende dubbellaagse woninguitbreiding

Indrukwekkende dubbellaagse woninguitbreiding

Ontwerp van dubbellaags moderne aanbouw

Klaasontwerpen is benaderd om een ontwerp te maken voor de uitbreiding van de bestaande woning, passend bij het karakter van het dorp, gelegen ergens in Noord-Holland. Ons ontwerp van de aanbouw behoudt en respecteert de architectuur van het oorspronkelijk woonhuis.

 

Eigentijdse gevelbekleding

Het ontwerp omvat een indrukwekkende aanbouw over 2 woonlagen met een eigentijdse uitstraling, bekleed met zinken gevelbekleding. Deze keuze zorgt niet alleen voor een moderne uitstraling, maar creëert ook een opvallend contrast met de architectuur van het bestaande woonhuis. Zink is een onderhoudsarm materiaal dat de bewoners comfort biedt.

 

Spectaculaire entree met 6 meter hoge pui

Bij de entree aan de zijkant van het huis valt meteen de spectaculaire minimalistische 6 meter hoge pui van Tudor kozijnen op. De adembenemende taastdeur van 4 meter hoog biedt toegang tot de woning. Achter deze imposante gevel bevindt zich een vide, waardoor een lichte, dubbelhoge hal is ontstaan. Het daglicht dringt diep door in de woning, wat zorgt voor een aangename sfeer in de ruimte.

 

Realisatie van het project

De vormgeving van de aanbouw, gecombineerd met de gekozen materialen, zorgt ervoor dat de aanbouw naadloos aansluit op het straatbeeld, de bestaande architectuur van de woning, en de behoeften van de bewoners.

  • Date : 6 mei 2024