Pagina : Filosofie

Delen

Filosofie

Ieder mens is uniek. Uniek in karakter, levensbeschouwing en stijl. Hierdoor heeft elk individu behoefte aan een eigen leefomgeving. Eigen in vorm, inrichting en uitstraling. De ontwerpen van klaasontwerpen worden daarom gebaseerd op uw wensen, passend bij uw leefomgeving en persoon.

Tijdloos
Functionaliteit, materiaaltoepassing, verhouding, ergonomie, afgestemd op de mens. Dit zijn factoren die onze ontwerpen tijdloos maken.

Leven
klaasontwerpen ontwerpt voor mensen die hun omgeving willen vormen naar hun levensstijl. Lekker op de bank uitrusten, lang natafelen. Wij creëren een leefomgeving waar u blijvend van kunt genieten omdat deze functioneel is, comfort biedt en warmte uitstraalt. Kortom, een omgeving waarin u zich thuis voelt.

Maatwerk
Ontwerpen, aangepast aan de leefomgeving en persoon, daarom uniek. Ieder object volledig doorgetekend naar de ruimte waarin deze wordt toegepast, het geheel volledig in harmonie.

Verhoudingen
Ontwerpen blijft een uitdaging. Dit betekent voor ons het streven om verhoudingen aan te brengen zoals die in de natuur perfect aanwezig zijn. Het principe van de gulden snede is hierbij een van de gebruikte uitgangspunten. De nadrukkelijke aandacht voor verhoudingen maakt een ontwerp tijdloos en creëert rust.
Materialen
Klaasontwerpen werkt veel met elementaire materialen: metaal, hout, natuursteen en glas. Deze dragen bij aan de uitstraling van leven en duurzaamheid. Ze zijn basaal, mooi en hun soort is kleurbepalend.

Hout
Associaties: warm, stoer, natuurlijk, levend.

Glas
Associaties: lucht, ruimte, helderheid. Goed te gebruiken om lichtval maximaal te benutten en zelfs te versterken.

Natuursteen
Associaties: aards, natuurlijk, oud en respectvol, massief en robuust.

Metaal
Associaties: koel, strak, praktisch, krachtig en bestendig.